Et Kursus i Tilgivelse

Denne video er om Et Kursus i Tilgivelse

Her går vi hele vejen, fra at tilgivelse er noget vi gør for andre til at erkende at det hele blot var ideer inde i os selv, til total indre frihed overfor alle de relationer du har til menneskerne i dit liv.

I min bog BRYD FRI skriver jeg:
Frygt er modsætningen af Kærlighed. Alle følelser er enten Kærlighed eller behovet for kærlighed. Kærlighed er glæde, fred og indre stilhed. Behovet for kærlighed siger, "Jeg har den ikke, men elsk mig, så jeg kan have det godt med mig selv." Derfor, når mennesker er vanskelige, betyder det blot at de er hærget af ubevidst skyld. Når du forstår dette, er det nemt at tilgive andre. Hver gang du tilgiver, tilføjer du en bid til den erkendelse at du er Kærlighed. Herefter er spørgsmålet, hvordan du hæver dig over den ubevidste skyld?

Nøglen kendes som TILGIVELSE

Tilgivelse er en proces i at give væk. For eksempel, når du har det dårligt med nogen eller noget. I stedet for at holde på det og få det endnu værre, fordi du hengive dig til det, kan du se det som det faktisk er - det er at give tilbage. Det er ligesom at give noget væk.

For eksempel, forestil dig en stor mørk sky der er så tæt og mørk, at kun spredning af dens intensitet kan gøre, at den bliver mindre mørk.

Som den mørke sky, der gemmer solen (Kærlighed), begynder at regne (løsne) og giver sin intensitet væk ved at sprede sig - hvilket giver mere plads for det koncentrerede mørke. Den bliver lettere (giver sig selv væk), indtil solen kan skinne gennem skyerne og lysne dagen. Solen har altid været der, men blev ikke set fordi skyen blev fastholdt - i stedet for givet væk.


2 kommentarer

susanne Ahrenkiel
 

Jeg vil gerne give væk for at blive fundet, det lyder som en spændende proces.

Læs mere
Læs mindre
👍❤️ 2
  • 👍 1
  • ❤️ 1
1 reply 10 måneder siden
Søren Egstrup
Admin
 

@susanne Ahrenkiel 

Jeg er sikker på at det for de der virkelig vil, bliver det en meget spændende proces. Jeg tager segment for segment, i at tilgive andre mennesker, og især kontrollen som kan være så udfordrende at lægge fra sig.

Læs mere
Læs mindre